Per 3 punts: Mira el vídeo “I tu d’on ets?” i elabora un ESQUEMA

Mireu el següent programa subtitulat, i aprendreu molta llengua!

http://www.tv3.cat/videos/4097070/I-tu-don-ets

 

1) Mentre mireu el programa, anoteu-ne les idees principals (4 o 5).

2) Quan hàgiu acabat, ordeneu-les per odre d’importància.

3) Després, a classe, explicareu el programa en 2 minuts, amb una bona estructura:

 

Fes un ESQUEMA amb estructura, per fer l’exposició, i apunta’t els CONNECTORS que necessitis:

Introducció (què has vist, què resumiràs)—- En primer lloc….

Resum de les principals idees del programa —– Pel que fa a …

Què en penso i per què —– D’altra banda, quant a…

Conclusió (la idea final que vull que conservi el meu oient)—- En conclusió,…

Si ho fas, et donaré 3 punts!

Anuncis

10 pensaments sobre “Per 3 punts: Mira el vídeo “I tu d’on ets?” i elabora un ESQUEMA

 1. En primer lloc, hem vist una entrevista a fills d’emigrants amb vint anys de separació en el temps pel que podem veure la seva evolució en aquests anys.

    Les idees principals, al meu entendre són:
  -Catalunya és un país d’emigrants
  -tots intenten construir la seva vida adaptant-se al lloc on viuen
  -encara que porten aquí tota la vida la gent sempre els veurà com estrangers, només veuen que tenen davant d’ells a una persona físicament diferent sense preguntar d’on són.

    D’altra banda, el que hem vist mostra un conjunt de gent que tot i que han nascut a Catalunya o han viscut aquí des de petits mai han perdut les seves arrels.
          
  En conclusió, crec que encara que els estrangers que viuen a nuesto al nostre país intenten adaptar-se a les nostres costums, que en realitat han fet seves, mai perdran els seus origens. Alhora encara se senten catalans sempre s’han de justificar, han de demostrar a la gent que poden ser més catalans que ells mateixos i llavors la gent està contenta

 2. En primer lloc,han estat entrvistats alguns fills d´estrangers,que formen part d´un grup de 50 que ja van ser entevistats fa vint anys.
  L’objectiu és valorar el nivell d´integració i com s´adapten a aquest pais.
  Així doncs,segons ells continua existint un rebuig per part de algunes persones.
  Finalment,alguns es defineixen com catalans i també del seu país d´origen ,n’hi ha d´altres que no se senten catalans tot i que porten aquí molts anys i ja tenen la seva vida feta aquí.

 3. 4 Coses per reflexió dels vídeos
  1 , Estrangers en Catalunya
  2, Adaptació
  3 , Integració
  4, Identitat
  En primer lloc d’integració dels estrangers en Catalunya en els anys 90 , va ser per la majoria , un adaptació difícil , per els l’idioma , el color de pell : com els xinès, africans , gambià …..
  Els fills s’han integrat , però quan van ser eren joves els va costar com definir-se , encara què han nascut en Catalunya
  Penso què Catalunya és un país d’emigrants i què hi ha molta por al diferent , per aquesta raons raó , la majoria d ‘immigrants combina’n combinen les 2 identitats , com autodefinició .
  Quan es fan major grans, es senten més dels seus país d’origen i ara amb la crisis es pitjor , hi ha més racisme per la falta de treball
  Conclusió : La integració és molt difícil i més quant el país està en crisis ……

 4. IDEES PRINCIPALS:
  -Emigrants com s’adapten al país.
  -Pateixen alguna discriminació.
  -Com el país s’adapta als emigrants.
  Quina identitat han constrüit.

  En primer lloc el video tracta dels emigrants estrangers vinguts a Catalunya en els anys 90.Així que parlant de com es la seva vida al nostre país.La majoria s’han adaptat, però també han patit driscriminació per part d’alguns.
  En resum tots els entrevistats tenen una part de Catalunya en el seu cor però no es podem oblidar dels seus països.
  En conclusió , encara falta molt per l__’integració,falta respecte . TU D’ON ETS.

 5. JO M’HE FIXAT EN LA VIDA D’UNA NOIA EN CONCRET, COM ÉS LA SANA:

  En primer lloc la Sana, volia ser ginecòloga o comadrona llevadora perquè ella pensava que molta gent es jubilaria i per tant, tindria places de treball, però quan això va passar, les places no es van poder cobrir. I quan va fer l’especialitat de ginecòloga i comadrona es va adonar de que no li agradava prou com per dedicar-s’hi i va decidir fer la carrera per ser metgessa de família.

  Pel que fa a la seva família són tres germans, i els seus pares volien que els tres estudiessin per tal de que cadascú tingués una carrera. Després d’estudiar per dedicar-se a metgessa de família, contraeix contreu matrimoni a l’any 2006 i després té un fill que ara té dos anys. Ara a la seva vida quotidiana, pels matins va a la Biblioteca per estudiar MIR (metge intern resident) i per a les tardes treballa en l’Escala.

  D’altra banda, ella és una emigrant que s’ha integrat molt bé a Catalunya, parla molt bé el català i s’ha acostumat a totes les costums d’aquí, però de vegades sent la seva religió molt endins que és la musulmana i a casa seva la practica amb la seva família.

  En conclusió, la Sana és una noia emigrant però que no li ha costat integrar-se en la societat catalana, ni en la nostra manera de viure i ara, es troba molt a gust amb el seu treball i la seva vida aquí.

 6. IDEES PRINCIPALS:integració,identitat,adaptació.

  El programa tracta de la vida de la gent estrangera a Catalunya,(España).La diferència de cultures i idiomes entre tantes coses mes.

  En primer lloc,crec que les persones que més els costa integrar són els que vénen de Africa o de Xins i Japón.Per destacar més els trets estrangers,l’idioma i cultures.Els fills d’aquestes persones,se’ ls ha fet més fácil la vida,encara que quan són grans senten com problemes d’identitat,per la societat.
  Penso que tothom tenim el mateix dret a viure una vida millor.On cadascú vulgui estar,perqué tots els éssers humans tenim els mateixos drets.Ningú és amo de res.
  Conclusió:saber portar entre tots una bona vida d’integració i d’ayuda mútua,encara que sigui dificil aconseguir-ho amb bones actituds es pot aconseguir.

 7. En primer lloc, hem vist la exposició de gent que viu a Catalunya desde des de fà 30 anys i com es senten ara, després de tant temps.

  En relació a l’ la idea principal: d’on ets? ells es senten d’on viuen, Catalunya, i d’on venen, els seus països. No es senten no més només d’un lloc.
  En segon lloc, senten que malgrat que viuen a Catalunya durant molt anys, o que hagin nascut a Espanya, la gente sempre els considerarà extrangers, por el pel color de la seva pell, les característiques físiques…
  Una altra idea és que la gent que ve d’Africa diu que allà el dia a dia és més comunitari i aquí és més individual.

  En resum, penso que si no tinguessin unes característiques físiques diferents a les nostres, la gent no els consideraria extrangers, son gent adaptada a la cultura d’aquí i que viu com qualsevol catalan de naixement.

  Per concluir concloure, hauriem de tracter a la gent com ens agradaría que ens tractasem tractessin a nosaltres. No parlan de discriminació però penso que sí que es una mena manera de fer-ho encara que no sigui com una agressió.

 8. 4 Idees principals:
  Immigració, Adaptació, Dificultats e Identitat.

  En aquest vídeo he vist com a persones amb arrels de molts llocs del món, han acabat vivint a Catalunya i troben molt difícil i molt dura l’adaptació i el canvi que suposa una llengua diferent, una cultura diferent o un aspecte físic diferent. Tots tenen els seus les seves identitats, tots es senten d’un o de més d’un lloc i això suposa donar explicacions i haver de justificar o demostrar d’on ets o d’on et sents amb persones que han nascut o viscut molt a prop teu tota la teva vida.

  D’altra bande la majoria d’aquestes persones, tant de marroc o d’Àfrica senten que perden la seva identitat comunitària a Catalunya i s’han d’adaptar també a una identitat més individualitzada individualista.

  Per finalitzar crec que tots hem de deixar els ulls de banda i conèixer a la gent com si fóssim cecs.
  Això ens faria conèixer realment a la persona i no només la part que ens interessa, o en algun cas deixar de conèixer gent de la podriem aprendre molt.

 9. En primer lloc, en aquest vídeo podem veure traços de unes quantes vides de fills de estrangers, uns havien arribat a Catalunya de petits uns altres havien nascut aquí. Això era un fenomen del 90. Els immigrants ja no venien d’altres parts de l’estat si no de l’estranger. Pel que fa … Que serà de la seva vida? dues dècades després.

  Penso que per a alguns ha estat fàcil adaptar-se a Catalunya, a l’idioma i a la forma de viure i per uns altres no tant, però en conclusió ja siguis estranger o no afrontar-se a la vida és un repte per tothom.

  Quatre idees principals que resumeixen el vídeo:
  Immigració, Adaptació, Idioma, Identitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s