PER 3 PUNTS: Fes un resum de la història que has llegit

 

 

Benvolguts i benvolgudes,

Aprofitant la lectura i les activitats que hem fet, redacteu un text resumint la història que hem llegit. El text ha de tenir les següents característiques:

1. En el primer paràgraf, resumeix de la història :

a) Inici: Com comença la història?

b) Nus: Què hi passa?

c) Desenllaç: Com acaba la història?

 

2. Escriu, en un o dos paràgrafs més segons la informació que escriguis:

a) Què t’ha fet pensar i/o què t’ha fet sentir

 

Obtindreu 1 punt si feu el resum amb informacions del’inici, el nus i el desenllaç

Obtindreu 1 punt si escriviu, en un paràgraf a part, què t’ha fet sentir i/o pensar

Obtindreu 1 punt si feu menys de 5 errades del temes treballats a classe i 0-5 si en feu entre 5 i 10.

 

 

 

Anuncis

16 pensaments sobre “PER 3 PUNTS: Fes un resum de la història que has llegit

 1. LECTURA DE LA MÀ I EL CORDILL

  La història d’aquesta lectura està narrada per un fantasma que ens explica com és la seva vida. Ell viu a la universitat autònoma de Barcelona durant gairebé tres anys. Dorm a la biblioteca i utilitza com coixí els llibres, els quals va canviant cada nit per tenir diferents somnis.
  El protagonista hi viu per poder veure que fa la seva enamorada, que era la seva parella abans de morir. La segueix i observa tots els dies. Un dia es va adonar que l’amor de la seva vida, la LL, havia conegut a un altre noi, amb el que era feliç i això li va fer molt de mal.
  Finalment, va venir a veure´l un altre fantasma perquè s’adonés que ja no feia res en aquest món, que havia de deixar a la LL fer la seva vida. Per això, se’l va emportar a l’altre món.

  La lectura de la mà i el cordill m’ha agradat molt i m’ha fet pensar que l’amor d’una persona cap a una altra pot ser molt gran. Tant que es pot preferir la felicitat de l’altra persona encara que ens causi dany (millor DOLOR, MAL).

 2. La història comença amb la narració d’un fantasma que viu i dorm entre llibres, que fa servir de coixí, a la biblioteca de la Facultad.
  Aquest home conta que fa tres anys que viu allà,desde que es va morir, passetjant amunt i abaix.
  Cada dia ve a la LL “la seva enamorada”.Ella va patir molt la seva malaltia,però ara ella comença a parlar amb un xicot que es sembla a Oliver Twist i això li fa molt de mal.
  Poc a poc comença a donar-se que la LL s’enamora de aquest noi .Ell ja no és res a la seva vida.
  Finalment ve un altre fantasme el Ramón LLull i se l’emporta amb ell.

  Aquesta història, dintra de totes les paraules que per mi ,erem molt dificils d’entendré. hi ha una història d’amor. (SENSE PUNT) Que fa que pensar que si fossi de veritat quin patiment.

 3. RESUM

  -El protagonista es un fantasma que viu a la Universitat.Dorm a la biblioteca a sobre dels llibres,
  li agradan més els de poesía perque diu que dorm més , està enamorat de LL que era la seva parella quan era viu li agrada menjà arros i carn , tot i que no pot perque no té cos ,i el
  dina cau a terra.A la nit es troba amb el vigilant , que es fa petons amb la dona de la neteja.
  LL a conegut un noi que li agrada i él està trist i gelós, li explica al vigilant fins que s´adona
  de que no el pot escoltar .Quan mès trist ès apareix Ramon Llull l´agafa de la mà i sel porta a descansar.

  Que m´ha fet pensar o sentir

  -M´ha fet pensar que el protagonista està molt enamorat ,que deu ser molt dur no poder comunicar-se amb ningú.
  -Que quan perdém un ser estimat necesitem temps per poder refer la nostra vida i que mai oblidem a la persona estimada.

 4. LA MÀ I EL CORDILL
  El protagonista de la historia és un fantasma que dorm a la biblioteca a l`Autònoma de Barcelona ,(PUNT) l’agrada usar els llibres de coixí , ja què li agrada canviar- los per tenir diferents somnis , somiar amb la seva nòvia i veure-la cada día que ve a la Universitat, perquè segueix enamorado de LL .(PUNT), amb l’unic què parla és amb el vigilant però ell no li pot escoltar , ni veure-ho ,(PUNT) el vigilant té un amor amb la senyora de la neteja i llavors és quan troba a faltar a LL . , que la coneixia abans de morir, .
  L’observa sempre que ve a la Universitat fins que comença a tenir enveja al veure tenir amistat amb un jove, que s’agraden mútuament . Se ‘l veu contenta i il-lusionada.
  S’adona que ja no té res a fer en aquest món dels vius i es va a un altre lloc .

  • M’ha fet pensar que l’amor que sentia por LL era molt gran que fins després de mort seguia estimant , era un jove que li agradava la llectura i per això dormía a la biblioteca i usava de coixí els llibres per introduir- se amb els somnis ….

   Un amor jove amb futur ,es veu interrompuda per la mort …….

 5. El relat comença en una biblioteca on viu un personatge misteriós. Fa servir els llibres com coixí per poder somniar amb el contingut, els seus preferits són els de poesia.
  Aquest misteriós personatge és un fantasma que compara el seu estat amb la boira.
  La seva vida és molt rutinària i avorrida. Només està trencada per la presència de LL i la història d’amor entre el vigilant i la dona de la neteja.
  El fantasma està gelós de l’amic de LL i pateix perquè no li pot fer saber que és al seu costat ni comunicar-se amb ella.
  Una nit se li apareix el fantasma d’en Ramon Llull i li diu que vindrà a buscar-lo per alliberar-lo d’aquest món que ara ja no és el seu. Finalment el mallorquí se l’emporta.

  Aquesta història m’ha fet pensar que tant vius com morts sempre tindrem un lligam amb el nostre amor.

 6. LA MÀ I EL CORDILL

  El protagonista d’aquest llibre és un fantasma d’un home mort i enamorat que viu a la Biblioteca de la Universitat Autònoma de Barcelona des que va morir, on tan sols porta tres anys i dorm sobre els llibres, tot i que cada nit canvia de llibre per experimentar sensacions diferents. Viu allà per veure a la seva enamorada, la seva parella abans de que ell morís, la LL.
  Ell té una vida avorrida, ja que sempre está fent el mateix i l’únic que li sembla interessant és observar a la LL i observar la història d’amor que hi ha entre la senyora de la neteja i el vigilant.
  Un bon dia, de tant observar a la seva enamorada se n’adona de que la LL ha conegut a un altre noi que li sembla que li agrada i que está molt feliç i contenta amb ell,(PUNT) en canvi al fantasma això li senta molt malament ja que es dona compte de que ell ja no pinta res a la vida la LL, ha passat pàgina.
  Finalment, una nit se li apareix un altre fantasma que es diu Ramon Llull i se l’emporta perquè descansi i no pateixi més.

  Aquesta història m’ha fet pensar que quan estás enamorat o enamorada realment, no t’importa res i no penses en cap altra cosa que no sigui ell/a, mai la canvies per ningú i fins i tot mort/a segueixes tenint sentiments o estimant a aquella persona.

 7. El personatge d’aquesta història viu a la biblioteca de la universitat. Des de fa tres anys mira, somia, badalla,… només fa una vida contemplativa. És un fantasma que encara que és mort, vol seguir veient a la LL, la seva antiga parella.
  Té una vida de patiment perquè continuament observa com la LL es troba amb en Twist. A vegades quan es sent trist es va a que li atropellin els cotxes, però com és invisible no li fan res.No li agrada ser tan gelós, però no ho pot evitar, l’estimava molt.
  Al final rep la visita d’en Ramón Llull, un altre fantasma. Aquest li va dir: “no passis pena que vindré a cercar-te”, aleshores decideix marxar.

  Aquesta història m’ha fet pensar que encara que vulguis el millor per a la persona que estimes, també pots sentir gelosia si el veiessis després de mort.

 8. El relat compta l’história de un home qué va morir fa tres anys pero que está tan enamorart de la seva dona que no volia marxar-se d’aquest món,per això es queda vivint a la biblioteca de l’universitat de Lletres.
  Dorm entre llibres i els fa servir de coixí.Els que més li agraden són els de poesía.Intenta comunicar-se amb el vigilant de l’universitat però ell no li escolta.
  Es passa tota l’ estona mirant a la seva enamorada”la LL”,peró un dia es va donar compta de qué la noia havía conegut a un altre noi,l’Oliver Twiss,i això el va posar molt gelós.
  Un dia, quant va mirar a LL va notar qué está molt contenta amb l’Oliver per això,quant apareix Ramón Llull,un altre fantasma,es marxa amb ell a un altre lloc.

  L’historia em fa pensar que el primer amor d’una persona és molt dificil d’oblidar i sobre tot de deixar-lo marxar.

 9. Explica la història d’un fantasma que va viure a la biblioteca de la UAB.
  Li agradaba dormir amb llibres de poesia perquè va dir que els somnis eran millors.
  Amb l’unic que es va distreure va ser amb la història d’amor del vigilant i la senyora de la neteja i la seva història amb la LL, el seu amor. La va poder veure a la biblioteca i estar al costat seu però també va veure com un altre noi va parlar amb ella. Ell no volia que s’apropés a LL però no podia fer una altra cosa, ella era feliç.
  Una nit, va apareixer un altre fantasma i es va marxar amb ell perquè ya no feia res amb LL, ja no va caldre patir més.

  Aquesta història es una mica trista. Em fa pensar que sempre necessitem un petit temps per poder oblidar a algú a qui hem estimat.

 10. Aquesta historia tracta sobre la vida, o millor dit la mort, del seu protagonista fantasma. Viu en una biblioteca ja que li agrada dormir sobre llibres que li facin somiar amb les històries que expliquen. El nostre fantasma està enamorat de LL, una noia que mai podrá aconseguir ja que ès viva, però ell la espia des de l’altra vida igual que a la resta de personas que viuen en el seu món, aquest món al qual ell ja no pertany y que li fa a vegades sentir-se molt infeliç.
  Finalment el fantasma veient que LL pot ser feliç amb un altra noi, ell s’adona i la deixa anar.

  Aquest text m’ha fet pensar que sempre será millor poder gaudir de la vida que romandre només com espectador, perque la vida és breu i només dóna una oportunidad per a viure-la.

 11. El protagonista d’aquesta historia és un fantasma que habita en la universitat de Barcelona i dorm entre llibres en la biblioteca de la facultat. Està enamorat de una dona què és diu LL. Quan estava viu era la seva parella.

  Cada dia segueix a la LL per tota la universitat i s’adona què hi ha un noi que està al costat de la seva dona i es posa molt gelós i comença a patir molt.

  Finalment apareix el fantasma de Ramon Llull i li diu que s’adoni de que aquell món ja no és el seu i ha de passar a un altre món, perquè el record que LL tenia d´ell a desaparegut.

 12. LA MÀ I EL CORDILL.

  *** La història tracta d’un home que és mort i es queda com fantasma a viure a la biblioteca de Barcelona, ell ens narra com és la seva vida.

  Aquest fantasma està enamorat de la LL, que era la seva novia abans de morir, ell passa els dies observant-la. Un dia la veu amb un altre noi; a la LL la hi veu molt feliç i amb un gran somriure.

  El fantasma es posa molt gelós, ell parla amb el vigilant ( que té una aventura d’amor amb la noia de la neteja), li parla del seu problema amorós, però el vigilant no pot veure’l ni escoltar-li.

  Finalment el fantasma parla amb el Ramón Llull que és un altre fantasma, el Ramón li diu que s’adoni de la realitat que ell és un fantasma i aquest no és el seu mon i que ha de marxar, així el record de la LL marxarà.

  ***La lectura m’ha agradat molt, ja que parla d’un amor molt fort, que fins i tot desprès de mort es contínua estimant. Era un llibre una mica difícil de llegir, ja que tenia bastant vocabulari que no coneixia, però en definitiva m’ha agradat molt.

 13. Aquesta història comença amb un fantasma que dorm en una biblioteca d’una universidad.El estava molt enamorat d’una noia, una amiga anomenada LL., Que suposadament havien estat junts i molt amics, i havien tingut una relació abans de morir.
  . Ell estava en general en els llocs on ella més frecuentaba.Le seguia i intentava parlar, però això no funcionava, ja que era mort en aquesta vida.

  Aquesta història acaba en una situació no gaire agradable, ja que LL coneix un noi i el fantasma en veure’ls junts pateix, perquè en aquest lloc voldria estar el a en el seu compañia.El sofriment se li fa cada veus pitjor, al final de la història ve un home altre fantasma a buscar-lo, el porta a un altre món lluny d’ahi perquè no pateixi més.

  Aquesta història m’ha fet pensar en moltes coses, en l’amor, en el patiment que de vegades és inevitable, en què hi ha vida desprès d’aquesta vida material, i que anem a parar desprès de morts als llocs segons la freqüència que tinguem.
  M’ha fet sentir curiositat i dolor pel fantasma que volia seguir la seva estimada, que volia parlar i la gent no l’escoltava.

 14. La mà i el cordill,(SENSE COMA) és una història sobre un noi, que ha mort, i que ara és un fantasma enamorat de LL, que viu a la Biblioteca de l’Autònoma de Barcelona.
  El fantasma passava els dies i les nits buscant llibres de poesia per dormir i somiar amb les històries que s’hi contaven.
  Cada dia buscava entre la gent a LL, però un dia, va veure a la noia amb un altre noi i es va posar gelós. Encara que ningú el veia ni l’escoltava, ell li parlava al vigilant dels seus problemes amorosos. Mentres, veia com el vigilant tenia una història d’amor amb la netejadora de la Biblioteca.
  Finalment, el nostre personatge, té la visita d’un altre fantasma, Ramon Llull, que li diu que se n’adoni de la realitat, perquè aquest món no es el seu, i que ha de marxar a l’altre món, perquè el record que LL tenia d’ell s’esmuny.

  Aquesta història m’ha fet pensar que tots tenim un àngel de la guarda, perquè tots hem perdut a algun esser estimat. I de la mateixa manera, és possible que aquests essers ens protegeixin d’alguna manera i vetllin per nosaltres.

  També m’ha fet sentir, que l’amor és el sentiment més gran del món, i que triga molt en ser oblidat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s